Är detta allt?

08:43 by sthalsan

Blir det inte mer än så här? Var det här allt? Skulle det inte vara lite mer, lite bättre, lite roligare? Vi har en tendens att inte nöja oss, att hela tiden vilja ha något mer eller något bättre. Det är en drivkraft som för utvecklingen framåt. Men, vi kan faktiskt välja att tänka att just nu är det detta som gäller. Om vi kan acceptera saker och tings tillstånd, utan att värdera eller tänka att något skulle vara annorlunda, behöver inte varje dag bli till en kamp. Kommer vi inte att sluta utvecklas då eller att upphöra med att försöka förbättra något? Livet behöver inte vara antingen eller, men tyvärr hänger vi oss ofta åt att tänka så. Jag kan tillåta mig att ta in nuet och acceptera, att det inte blir bättre än så här just nu, samtidigt som jag kan sätta upp mål för framtiden. Skillnaden blir att jag inte behöver vara missnöjd i nuet över att jag inte redan är i framtiden. När jag tittar på stjärnhimlen en klar natt, så tänker jag inte att den där stjärnan inte borde vara där eller att alla stjärnor borde lysa lika starkt. Jag bara betraktar stjärnhimlen och njuter av dess praktfulla skönhet. Däremot kan jag tänka att jag vill ta reda på mer om astronomi eller drömma om att få resa till månen någon gång i framtiden. Öva dig på att stanna i det som är och bara låta det vara så. Släpp taget om alla idéer kring hur det borde vara och stanna i nuet, åtminstone för en stund.

Comments are closed.