Bara jag inte blir fet, ful och ensam!

08:39 by sthalsan

Rädslan gör sig påmind dagligen. Du måste ha koll, se vad andra gör, göra som de, inte hamna efter eller bli utanför. Koll på kroppen, maten, träningen, karriären, kärleken, koll på livet. Tempot är högt, rädslan drivkraften, som eldar på ängsligheten, får dig att göra det du egentligen vill undvika. Du vill bara ha en garanti, känna dig säker på att du gör de rätta valen, att du är rätt, att du får vara med. Det är bara det att det sliter att jämföra sig med andra, att hela tiden försöka räkna ut vad som är fel och hur du ska göra för att hitta säkerhet inom dig.

Du längtar efter trygghet inom dig, men söker den utanför dig själv, som om det är där du kommer hitta den. Innerst inne vet du att du måste släppa taget om allt ditt kollande och jämförande, det har inte hjälpt ett dugg hittills, tvärtom, men det är svårt när rädslan har kontroll över dig istället för tvärtom.

Det är dags att göra något annat. Livet är för kort för att du ska ägna dig åt att gå runt och vara rädd. Du tänker, att du måste tillåta dig att känna osäkerhet och tvivel, men att det inte ska få styra ditt beteende. Du fundera på vad du kan göra istället, som faktiskt kan bidra till att du känner dig starkare och mer värdefull som den person du är.

predator-998074__180

 

Comments are closed.