Bli vän med bekräftelsebehovet

08:47 by sthalsan

Ännu en dag, utan att något särskilt har hänt. Ingen har hört av sig för att fråga om ni ska göra något. Ingen har sagt till dig, att du är fin i din nya frisyr. Det känns faktiskt som ingen bryr sig om dig på riktigt. Det är en skitdålig dag. Du letar på sociala medier, var är alla, vad gör de? Ska du sitta här resten av dagen och må dåligt? Du känner ett akut behov av något uppiggande, kanske du ska köpa lite smågodis, sätta på några avsnitt av en serie. Det är du verkligen värd, när allt är så jobbigt.

På väg ut får du syn på dig själv i spegeln, stannar upp, frågar dig, vem är jag, som det är så synd om? Hur hamnade jag här, på sockerjakt? Vad är problemet, egentligen? Du dimper ner på en stol. Insikten kommer över dig plötsligt, hur du hänger upp dig på vad andra ska göra för att du ska må bra och hur dåligt du mår när det inte händer. Hur du hela tiden klistrar fast dig vid det du aldrig får och fortsätter jaga efter det i en ändlös bekräftelsejakt.

Du ser hur du tänker och gör, hur det får dig att må dåligt, känna dig nere och värdelös. Du vill inte hålla på så här mer. Du vill må bra, känna dig strålande och levande. Du bestämmer dig för att skapa något med dina händer, bums, nu. En stund senare är du helt  uppslukad  och upplever en känsla av flow. Upplivad efteråt ringer du upp en kompis och pratar länge. Det blev en kanondag till slut, tack vare dig själv.

sad-505857__180

Comments are closed.