Bryr mig…..inte

10:36 by sthalsan

Vad spelar det för roll, tänker du och hoppar över tvättiden, middagen, körövningen, uppsatsskrivandet och ser 14 avsnitt på en serie istället. Vem bryr sig, säger du och undviker kompisar, föreläsningar, att äta, handla mat, stannar inne hela dagen, stannar uppe hela natten och sover bort livet. Det känns som den mörkaste känslan fått fäste i djupet av ditt innersta väsen och vem orkar bry sig, tänker du trött, nedstämd och kraftlös. Du befinner dig i ett svart hål och du vet inte om det finns någon botten. Frågan är, vem ska bry sig om du inte gör det?

Du bara hatar sådana frågor, som om det skulle vara ditt fel att livet känns meningslöst. Du kan väl inte hjälpa att du ramlat i det där mörka hålet och är tvungen att stanna där eller? Genom att inte göra något, undvika allt som är bra för dig och isolera dig, ökar du åtminstone oddsen för att hamna där. När dåliga känslor blir din vägvisare och sanning, är det lätt hänt att du leder till själv till det svarta hålet utan att vara medveten om det.

När allt känns meningslöst och uppgivenheten intar din kropp och ditt sinne, ta ett steg tillbaka. Fråga dig själv om dina tankar är rimliga eller helt enkelt överdrivna? Fundera över vad du verkligen behöver, som kan göra skillnad på lite längre sikt, än bara för stunden? Kan du stoppa in tvätten och känna meningslöshet? Kan du laga middag och tycka att livet suger? Kan du gå till körövningen, fast du bara vill gömma dig? Kan du göra allt det där som du brukar göra och som ger dig något vanligtvis, som ett experiment, bara för att se hur det blir? Ditt liv är viktigt om du inser att det är du som har huvudrollen samtidigt som du är manusförfattare. Vad vill du ska hända i nästa avsnitt?

1013658_surfing_the_waves_4

 

Comments are closed.