Den där rastlösheten dödar tiden

08:54 by sthalsan

Det känns inget vidare idag. Du har inte åstadkommit nåt av värde. Ditt fokus är splittrat. Du fastnar i trivial obeslutsamhet. Ska du gå och träna eller inte, köpa färdig mat eller handla/laga, försöka plugga lite eller ge upp? Förstrött scrolla du i flödet på facebook, googlar lite, jagar efter något, som kan ta bort din obeslutsamhet, din rastlöshet. Du vill att det ska hända något, du kan inte definiera vad, bara det händer. Du märker att du inte ens kan sitta på toa utan att kolla i mobilen. Det är kanske dags att stanna upp lite, tänker du.

Dags att ta ett steg tillbaka, släppa taget. Varför dödar du tiden med det ointressanta? Det som splittrar, får dig att jaga, utan mål, utan mening med ett splittrat sinne och mer rastlöshet som resultat. Du funderar på vad det är du vill ska hända, som kan få dig att vilja vara i nuet, istället för överallt och ingenstans? Du vill slippa känna tomhet, meningslöshet, ångest över din egen ofullkomlighet.

Du inser att du flyr för att undvika obehagliga känslor, att du väntar på att det ska kännas bättre, att du ska må bättre. Fast vad behöver du göra då? Vad får dig att må bra? Ditt fokus gör en 180-gradig vändning, bort från tidsfördriv till det som är verkligt viktigt för dig, nämligen ???

 

Comments are closed.