Destruera din destruktivitet

08:32 by sthalsan

Du har inte lust. Du är trött. Trött på allt och alla, på motgångar, mörkertid, pengabrist, på att anstränga dig för att vara omtyckt, allra tröttast är du på dig själv. Varför ska allt vara så jobbigt? Du tänker strunta i alla måsten, dricka vin, kolla om B har tid att ses, trots att du lovade dig själv efter förra gången att aldrig träffa B igen, eftersom B behandlar dig som skit. Du förtjänar inte bättre, eftersom du suger, är värdelös och misslyckad.

Hallå ropar förnuftet, vad är det som pågår? Låt oss prata om det här nu istället för att fly. Om du mår dåligt och känner dig värdelös, varför väljer du då att göra mer av det som kommer få dig att må ännu sämre? Därför att jag inte har något val, säger du. Känslorna är så starka, tvingande, du måste förstöra, förgöra. Nej, säger förnuftet, du måste inte, det känns bara så. Jag är maktlös inför mina känslor, säger du. Nej, säger förnuftet, det är så du tänker, det är tankar, inte sanningar. Sant blir det först när du följer impulserna och gör det du tänker.

Vad ska jag göra då, undrar du? Gör ingenting just nu, säger förnuftet. Sätt dig ner, sitt, vänta, andas, det är allt. Låt ovädret passera, låta dina känslor få storma tills de gradvis klinga av. Iaktta och låt dina tankar få flyta förbi, andas lite mer, lite djupare. Öva ditt tålamod, det är träningsbart. Fråga dig själv, vad behöver jag just nu, när allt känns hopplöst och svårt, vad är hjälpsamt att göra just nu?

 

Comments are closed.