Det går lättare sen

08:50 by sthalsan

Jag måste se till att äta en bra frukost innan jag pluggar. För att bli hungrig måste jag gå en morgonpromenad först. Bästa frukosten innehåller färskt bröd, så jag måste ta en vända till bageriet. Efter frukosten ser jag all disk och behöver diska, innan jag kan sätta mig för att plugga. När jag är klar, märker jag, att jag nog åt lite för mycket, så jag ska bara vila mig en stund på sängen först. Det behövs verkligen, för jag är inte van vid att gå på morgonpromenad. Tyvärr råkar jag slumra till en stund, men det gör inget, för då är jag riktigt pigg, nu när jag ska plugga. Just som jag ska sätta mig ringer en kompis och vill att vi ska luncha ihop. Det är viktigt att äta bra för att kunna koncentrera sig, så jag hänger på direkt. Lunchen drar ut på tiden och tar två timmar istället för en. Det är viktigt att göra något kul och skratta varje dag, jag vet att det blir lättare att plugga då. På eftermiddagen är det underbart väder och eftersom det regnat de senaste dagarna, känner jag att en härlig promenad i höstluften är ett måste. Jag har läst, att det inte räcker med att motionera en timme om dagen, det bästa är att promenera, stå upp och sträcka på sig återkommande gånger under dagen. När jag kommer hem igen börjar det blir mörkt, det är konstigt att det blir kväll så fort nu, sedan vi ställde om klockan. Jag tittar mig runt i min lägenhet och inser, att det blir lättare att fokusera om jag städar först. Att ha saker överallt är något som tar energi och stör min koncentration. När jag är klar inser jag att det är dags att sticka till min träning och lira innebandy med laget. Väl hemma igen måste jag laga mat. Efter maten är jag trött och tänker, att det nog är bäst att lägga mig tidigt, så jag kommer igång med plugget imorgon bitti.

 Känner du igen dig, är du en person som gärna skjuter upp saker? Kan du vara supereffektiv under en hel dag, bara för att upptäcka att du prioriterat helt fel. Det är inte svårt att vara hektiskt sysselsatt, att få saker gjort, men fundera över vad du verkligen behöver göra, som du kanske undviker. Börja dagen med att göra det jobbigaste/viktigaste först, då riskerar du inte att det ska förbli ogjort.

Comments are closed.