Det måste bort!

15:02 by sthalsan

Du kan inte sluta tänka på det, inte släppa taget om det som är plågsamt. Det river och sliter i dig. Du har försökt med allt. Tänka positivt, distrahera dig med annat, träna som en galning, hela tiden se till att du har sällskap eller hålla igång på annat sätt. Det kommer tillbaka, slår till som en smäll i huvudet, när du ska lägga dig, utmattad efter att ha varit på flykt hela dagen.

Det kör runt som en centrifug i huvudet på dig. Tar aldrig tankarna slut, kan det aldrig bli lite tyst, om så bara för en liten sekund? Du känner dig maktlös inför din egen hjärna, den håller dig i ett (h)järngrepp. Tänk om du kunde radera minneskortet, ersätta dina stjälpsamma tankar med hjälpsamma tankar.

Tankarna är just inget annat än tankar, vilket också är en tanke. De kommer och går, men känslorna de skapar kan bli bestående, fastna i din kropp. Att hålla bort, att sluta tänka går inte, men du behöver inte heller bjuda dem på fin trerättersmiddag med soffahäng resten av kvällen. Se dem som tankar, säg till dig själv att det bara är en tanke, tillåt dem, men låt dem stå i farstun och koncentrera dig på vad du vill göra i ditt vardagsrum.

living-room-1476062__180

Comments are closed.