Det rätta sättet att leva

09:12 by sthalsan

Du lever ett bekvämt liv, där tillvaron består av överflöd. Livet borde vara enkelt, tillvaron okomplicerad. Du har mat, rent vatten, tak över huvudet, fri sjukvård, reglerade arbetstider och fritid varje dag, som du kan disponera efter ditt eget tycke. Varför känns det då som du lever i otillräcklighetens rike med för mycket stress och för lite inre lugn och ro?

Mycket av stressen kommer från jakten på det bästa livet, ditt bästa jag. Det handlar om att optimera din tillvaro, ett hårt arbete med varierande resultat. Hur ska du veta om du lyckats, om du är lyckad? Är det antal följare, träffar när du googlar ditt namn, din yrkeskarriär, det du äger, hur många vänner du har eller hur bra du kan prestera på samtliga områden, som kan bekräfta att du lever rätt? Du uppnår ganska mycket, men vad är rätt saker egentligen? Ska man bli nöjd någon gång eller är det farligt att nöja sig? Finns det något rätt sätt att leva överhuvudtaget?

Du önskar att du kunde ge dig själv ledigt från tvånget att komma någon vart. Det skulle vara så skönt att få vakna upp imorgon, befriad från jakten på optimering. Bara vakna och få lov att vara i nuet, en enda dag. En dag då du tillåter dig själv att göra en sak åt gången, ostört tills du blir klar. Tänka och känna att du är framme, trots att du är på väg. Det är värt att testa!

 

Comments are closed.