Ditt misstagskonto

15:15 by sthalsan

Det växer, kontot med dina misstag. Dyrköpta erfarenheter samlas med småtabbar och dagliga felval. Vissa misstag gör du om gång på gång, till och med medvetet, hur dum får man vara egentligen, tänker du fördömande mot dig själv? Andra misstag är svårare att undvika, som köpet av senaste resan, där arrangören inte höll det man lovat.

Det är svårt att vara människa, särskilt om man vill vara perfekt och det vill du. Du avskyr att göra fel, att misslyckas och inte uppnå dina mål. Du stirrar med förakt på ditt misstagskonto, din skuld och skamsaldo vittnar om att du är en misslyckad person, som inte gjort sig förtjänad av kärlek. Du duger inte mycket till i en värld med så många perfekta och duktiga människor. Du är bara fylld med brister och otillräcklighet.

Hur ser det egentligen ut med balansen, finns det fler konton? Kanske du ska titta lite mer på kontot över saker som du lyckats med, där det blivit rätt. Eller kanske det är ännu viktigare att öka insättningarna på kärlekskontot. Går det att säga något vänligt till dig själv om dig själv, just nu? Gör ett försök!

Comments are closed.