Efter festen

08:36 by sthalsan

Du raglar hem på småtimmarna, fnissar åt dig själv. Du måste fått i dig mer än vad du trodde. Utmattade somnar du med kläderna på och vaknar med ett ryck när mobilen ringer. Stönande, lätt illamående och med ett molande huvud, trevar du efter telefonen. När du väl hittar den, ser du att Sofia skickat sju sms och precis ringt dig. Du sätter dig upp med ett ryck, genast klarvaken. Klockan är halv ett och ni skulle ses och plugga ihop för en halvtimme sedan. Du ringer genast upp, hasplar ur dig ursäkter och hör hur Sofia skrattar, när hon kommenterar din whiskeyröst.

Du infinner dig 20 minuter senare med blött hår och en stor kaffe i handen. Sofia berättar glatt, att hon joggat och ätit en superlyxig frukost. Hon ser ut som hälsan själv och när hon nämner frukost får du kväljningar. Otroligt att ni faktiskt var på samma fest igår.Timmarna på biblis segar sig fram. Du skäms som en hund, för du vet att du stinker sprit, inte har mycket vettigt att komma med och är otroligt improduktiv.

På väg hem framåt skymning, efter att ha levt på kaffe hela dagen, är du vrålhungrig. Du köper pizza och lösgodis, som du trycker i dig framför tv:n. Efteråt känner du dig illamående och tänker, aldrig igen, nu får det räcka med festande och skräpmat. Fast imorgon har Jossan fest. Kanske du ska testa att festa som Sofia istället.

Festar du på ett sätt som skadar din hälsa? Hur är det med matvanorna? Stressad? Här hittar du tester du kan göra och få en feed back direkt. Lycka till!

cheers-839865__180