Ett liv med mening

08:52 by sthalsan

Du sitter håglös framför din laptop efter en stunds surfarande på diverse bloggar, instagram med mera. Du har sett många bilder på magrutor, hälsosam mat, fått tips från coachen hur du kan ta din karriär till nästa nivå, råd hur du ska gå till väga för att hitta din drömpartner, träningstips för att bränna fett och läst om stresshantering. Nu sitter du här, minst sagt uttråkad och funderar på vad du sak ta itu med först för att förbättra ditt liv. För du kan inte nöja dig med att vara som du är, där du är just nu, inte när du förstått hur medelmåttig och futtig du ter dig i jämförelse med hur du skulle kunna bli, bara du lägger manken till, gör som experterna säger. För ditt liv är bara ditt. Det är ditt ansvar att utveckla och förbättra dig själv så mycket som möjligt. Det är du som skapar ditt liv, allt är möjligt bara man jobbar tillräckligt hårt. Du måste tänka på dig själv nu.

Fast det slår dig i samma sekund, att det är väl just det du gör, tänker på dig själv mest hela tiden faktiskt. Merparten av dina tankar handlar om dig själv, dina tillkortakommanden, din kropp, ditt utseendet och hur andra uppfattar dig. Det känns som om dina tankar har fastnat i en liten tratt, som bara blir smalare av all upprepning. Du inser att du fått det du sökt. Ett liv, där det mesta är fel och en känsla av att du är ganska värdelös.

Du loggar ut, känner att du är vill ha en förändring. Du vill inte känna dig tom, uttråkad, rastlös och missnöjd. Du vill leva ett liv med mening och avsikt, hitta och gå din egen väg. Du vet faktiskt redan när du mår som bäst och känner meningsfullhet. Det är i stunder som du delar med andra, när fokus ligger utanför dig själv, när du är fullt närvarande i det som pågår för stunden, utanför dig själv. När du får skratta i gott sällskap, när du får hjälpa någon som behöver hjälp, när du får sätta någon annans behov före dina egna. Men också när du betraktar naturens skönhet, njuter av kvällshimlens färgskiften, känner dofterna efter regn, känslan av en snöflinga som smälter på tungan, en liten barnhand i din, en smekning över din kind, innerliga kramar och stunder av riktig närhet med andra. Det står plötsligt klart för dig att du inte hittat något av detta på sidor du nyss satt och kollade på. Du ser ditt liv ur ett nytt perspektiv, förstår att ditt liv är alldeles förträffligt, bara du glömmer bort dig själv lite oftare, lyfter blicken och deltar i det som pågår utanför dig själv. Vilken tur att det faktiskt är du som väljer, att du kan välja att göra mer av det som ger dig glädje, kärlek och inspiration!

 

bodybuilder-646506__180

Comments are closed.