Ett mål större än du själv

09:26 by sthalsan

Du blickar tillbaka på alla försök du gjort för att bevisa, att du faktiskt är en viktig person. En person som är värdefull för andra, för samhället, en person som andra kan se upp till och tala gott om. Din tillvaro har präglats av ett envist kämpande för att ta dig framåt. I konkurrens med andra, har du framhållit dina förtjänster, visat vad du går för, toppresterat. Du har haft blicken inriktad på dig själv och vad du behöver göra för att ta dig dit du vill. Det har emellertid inte genererat de positiva känslor du förväntat dig skulle uppstå. Du har snarare blivit tärd, utmattad och känt dig nedstämd, ja helt enkelt tom, vilket varit svårt för dig att förstå med tanke på du ändå lyckats väldigt bra.

Kanske det inte är din livsuppgift att armbåga dig fram i konkurrens med andra. Du kanske inte föddes för att delta i en ständig tävling. Dina konkurrenter, som du mest funderat på hur du ska kunna överträffa, kanske egentligen känner precis som du. Det kanske skulle vara smartare att samarbeta, kanske rent utav generera mer glädje och motivation.

Vilken person vill du vara om fem år, tio år? Vilket slags liv vill du leva? Vad är riktigt viktigt för dig? När du tänker efter, inser du, att du blir mycket gladare när du får ge och bidra till andra med din kompetens och dina kunskaper jämfört med när du ser dem som konkurrenter. Du behöver jobba med att skifta fokus från dig själv och dina egna tillkortakommanden till något större, viktigare och mer meningsfullt än dig själv. Jorden kretsar trots allt inte runt dig, tänker du, riktigt lättad. Du vill lära dig så mycket som möjligt, utveckla och använda dina resurser fullt ut, utan att jämföra dig med andra. Du är övertygad om att det kommer göra livet mycket roligare och mindre stressande.

 

earth-11008__180

Comments are closed.