Ett tomrum med möjligheter

08:50 by sthalsan

Bara du. I din ensamhet under tystnad. Betraktar ditt liv som en film, ser framför dig vad du gör, hur du gör det, hur du strävar efter att komma någonstans, någon annanstans Hur du är på väg, vidare, skyndar på. Denna brådska, som bitvis får dig att känna en enorm tomhet, en tomhet, som du till varje pris försöker fylla. När du fyller tomrummet blir det alltid fullt, med mer tomhet som en konsekvens.

Nu har du äntligen tagit dig tid, gett dig tid till att stanna upp, reflektera, betrakta, beskriva hur du leder dig till en inre tomhet, vilket ofta får dig att känna dig otillräcklig och nedstämd. Du vill att ditt liv ska känna som en biltur i nedcabbat, en solig dag med vinden i håret och frihetskänslor i magen. Du vill känna dig fri, vara fri och leva utan begränsningar från din egen kravhjärna.

Du stannar upp, i tomrummet. Du upptäcker att det går att kliva in, det är ett rum, inte ett slukhål, inser du förvånat. Det är bara kalt och omöblerat, för du är aldrig där. Du lägger direkt en skön matta på golvet, sätter dit en soffa, som du hoppar upp i. Just nu ska du bekanta dig med tomrummet, se vilken möjlighet, vilken frihet det innebär, när du är fri att välja exakt vad du vill fylla det med. Oavsett alla idéer och influenser/påverkan från din omgivning, är du fri att bestämma över ditt liv och dina val, på riktigt. Det är inte längre bara en tanke, det känns i hela din kropp, det är på riktigt!

 

mountain-984277__180

 

Comments are closed.