Får man vara nöjd?

07:54 by sthalsan

Inte ens när du var på den mest underbara semester du kunnat tänka dig, var du riktigt nöjd. Allting var perfekt i den yttre världen, ändå kände du irritation och sedan missnöje för att du blev irriterad, när allt borde vara perfekt. Du tog mängder med foto, där allt ser underbart ut, ändå kände du ingen riktig glädje. Du var mycket lyckligare häromdagen, ute i duggregnet med din hund, när luften var mättad av blomdoft.

Nöjdhet handlar mindre om det som finns runt dig, mer om det som känns inom dig. Du är uppvuxen med silversked i mun, dina föräldrar har gott om pengar, men du har upplevt dem som stressade och oroliga. De jobbar mycket, har höga löner, som de använder till konsumtion. De äger både villa med stor tomt, sommarhus, båt och flera bilar. Allt måste skötas, det tar mycket tid. Du har frågat din mamma vad hon uppskattar mest i livet. Svaret var, när hon får göra precis det hon känner för utan att ha en tid att passa. När du undrade varför hon inte ger sig mer ledig tid, sa hon, att det har hon verkligen inte tid med.

Du vill inte fastna i samma livsstil och konsumtionshjul som dina föräldrar. Du är beredd att göra avkall på standarden i utbyte mot mer fri tid. Inte fritid som handlar om att göra massa fritidsbetonade aktiviteter, utan fri tid som handlar om planlöst ta ett ögonblick i sänder, att få vara framme utan att vara på väg någon annanstans med en känsla inombords att det finns plats för djupa andetag.
(Önskar dig många små ljuvliga sommarögonblick där du gör plats för ditt andetag!/G Carrington

Comments are closed.