Flykten som aldrig tar slut

09:44 by sthalsan

Du känner dig trött på det mesta, tänker att det är mycket. Det känns som du upprepar dig själv, nästan som om du är programmerad, agerar på autopilot. Du vet egentligen inte vad du längtar efter eller vill ha, bara att det som är just nu inte känns rätt. Vid sådana här tillfällen vill du komma bort, fly, slippa tänka och känna. Du brukar se serier och köpa godis, fast det hjälper inte särskilt länge. Det är precis likadant efteråt när serien är slut och godiset uppätet, med ett tillägg, du mår ännu sämre för att du skjutit upp saker, som du hade behövt göra istället.

När du började studera ditt mönster, skärskåda ditt beteende, bestämde du dig för att göra tvärtom. Stanna upp när du vill fly. Hejda dig; fråga dig själv vad det är du vill slippa, vad det är du har ,som du inte vill ha?

Du har upptäckt att ditt sinne är fyllt av tankar, känslor, minnen, idéer, värderingar, bedömningar, fantasier mm. Det är som en rusningstrafik i huvudet. Genom att stanna upp, sortera och lyssna mer inåt har du upptäckt att du inte behöver fly fast det känns så. Du kan bara låta det vara som det är, ta ett steg tillbaka, betrakta det, andas medvetet och släppa det. När du släpper det kan du istället rikta ditt fokus på saker som är viktiga och av högt värde för dig att få gjort. Du har slutat fly, du har slutat tro att lösningen finns utanför dig själv, när allt handlar om det som pågår inom dig.

 

Comments are closed.