För lätt kan snabbt bli tråkigt

10:20 by sthalsan

Du har jobbat hårt hela sommaren och har äntligen semester utomlands med din partner. Allt är verkligen perfekt. Toppenhotell, sköna bad, härlig temperatur både i luft och vatten, det kan inte bli bättre. Ni njuter av alla nya intryck. När du ligger i solstolen andra dagen, börjar du fundera på var ni ska resa nästa gång. Tankarna far än hit än dit. Är det inte lite väl varmt? Du försöker koncentrar dig på en bok, men rastlösheten tar över. Du ser dig omkring på alla semesterfirare. De flesta ser ganska uttråkade ut, förutom barnen, som leker helhjärtat.

Varför kan jag inte njuta, nu när jag har allt som jag längtat efter, tänker du? Varför kan jag aldrig vara nöjd mer än några minuter åt gången? Ditt rastlösa sinne letar ständigt efter något utan att nöja sig, utan att veta vad som fattas i nuet, är du ständigt på väg någon annanstans i dina tankar. Det är så svårt att stanna upp, bara vara här.

Du tänker att ditt nu, just nu, inte är tillräckligt intressant för att fånga dig. Det som är menat att vara så skönt, att ha kravlöstid och bara njuta, tråkar egentligen ut dig. Du tänker, att du mår mycket bättre när du utmanar dig själv, när du befinner dig på gränsen till det du inte har kontroll över, när du känner en förväntansfull nervositet och anstränger dig. Dina bästa stunder är också när du hänger dig åt någon vild lek eller gör något utöver det vanliga. Du känner det är dags att agera och sätter igång med……

beach-84533__180

 

Comments are closed.