För sent?

08:16 by sthalsan

-”Den här klänningen är undanhängd för speciella tillfällen. Hon hann aldrig använda den”, säger vännen med en sorgefylld, skrovlig röst. Klänningen, gjord av ett exklusivt, handvävt tyg, hänger oanvänd, i ett plastöverdrag. Vännen har hastigt blivit lämnad ensam efter att sambon förolyckats. Du ser på klänningen och tänker, det är så mycket vi sparar  för de där speciella tillfällen, som vi kanske aldrig hinner få uppleva.

Du tänker på finglasen, din dyraste kavaj, som du sparar på till sällsynt förekommande tillfällen. Du tänker på ditt liv, saker som du skjuter framför dig för att kunna uppleva sedan, när du får tid. Du ser att det är i ett tema i ditt liv, att ständigt skjuta trevligheter, angenäma upplevelser framför dig. När du gjort än det ena, än det andra, då ska du få njuta, koppla av, bara vara och leva på riktigt. Tyvärr kommer det ofta något i vägen, som måste fixas.

Stunder då du firar livet, den innevarande dagen, är sällsynta. Stunder av fullständig närvaro i nuet, utan tankar på framtiden eller det förflutna, skulle du vilja ha fler av. Du plockar fram ett av dina exklusiva, handgjorda champagneglas. Pressar några apelsiner, häller upp juicen i glaset. Tänder ett ljus, sätter dig ner. Under fullkomlig tystnad, i ljusskenet från ett enda ljus, sitter du med juicen och ljuset, andas och välkomnar just det här ögonblicket.

candles-581467__180

Comments are closed.