Förändra ditt negativa mönster

09:32 by sthalsan

Du cyklar i motvind. Det är måndag. Det är kallt, du är sen, du har inte hunnit äta frukost. Det är jobbigt att ta sig fram. Du är trött på att du alltid ska snooza, fast du vet att det får dig att må dåligt. Du är arg för att det blåser, du hatar måndagar, du är skitsur. Du tvärnitar. Sätter ner fötterna, tar tre djupa andetag, fast du inte har tid, fast du är arg, stressad, trött och hungrig. För du ser plötsligt tydligt vad du håller på med. Du håller på att förstöra en liten stund av ditt liv, av din dag.

Du cyklar vidare, nu i lugnare takt. Observerar hur det känns att sitta på din cykel, försöker beskriva känslan när du trampar för att komma vidare. Var känns rörelsen, vilka muskler är det egentligen som är involverade. Var känner du din andning som mest just nu, när det tar emot. Framför allt är du nyfiken på hur du egentligen möter motstånd. Går det att slappna av i motståndet eller måste du bita ihop?

Du hinner fram i tid och dessutom köpa kaffe och macka. Belåtet sjunker du ner i en stol, glad över att kunna fylla på med ny energi. Du inser, att när du gjorde ett medvetet val att cykla med närvaro istället för att fastna i dina negativa tankar, så blev din upplevelse helt annorlunda.

bike-692174__180

Comments are closed.