Förändring kräver handling

09:50 by sthalsan

Idag är en ny dag, tänker du muntert, samtidigt som du minns ett flertal uppskjutna göromål, som du ännu inte tagit tag i. Du känner, att det är en del du vill förändra och du tror verkligen att det är möjligt. Du borde laga en ordentlig middag lite oftare, istället för att leva på mackor, yoghurt och hämtmat. Du skulle behöva ha lite bättre koll på din ekonomi. Inte skjuta upp tvätten tills det inte finns några rena kläder kvar. Höra av dig oftare till dina vänner, ta itu med mentalt jobbiga uppgifter med en gång, börja jogga och skriva dagbok. Det är bara det, att när du bli hungrig vill du ha mat direkt. När du ser en jobbig uppgift vill du bara begrava dig i tre avsnitt av din favoritserie och när det är dags för en joggingtur skriker soffan, att du ska lägga dig i den.

Varje kväll är du supermotiverad och lovar dig själv, att imorgon ska du verkligen få mycket gjort. Du lovar dig själv att förändra allt, bara i inte just nu, den här kvällen, när du behöver koppla av, äta lite gott och titta på något trevligt. Du förstår inte varför inget händer, du vill verkligen ha det annorlunda. Fast du tänker jättemycket på det, har det hittills inte inneburit någon skillnad.

En förändring kommer först när du skrider till handling. Det räcker inte att göra något en gång, för att det ska utgöra en skillnad. Att skapa en stig på en tidigare orörd gräsplätt kräver upprepade steg över tid. Många, små steg över lång tid gör stor skillnad, sätter avtryck, som ger nya intryck. Vad vill du förändra? Vad känns mest angeläget att börja med? Vad kan du göra annorlunda idag? Vilket blir ditt första steg i en ny riktning? Take action NOW!

 

surfing-817968__180

Comments are closed.