Från fattig till rik

09:11 by sthalsan

Ibland blir du less på att vara fattig och aldrig kunna unna dig något. Du jobbar hårt för att slippa lån, vilket tär på krafterna. Du har emellertid lärt dig att hushålla med resurserna och du saknar aldrig något riktigt viktigt. När du fokuserar på pengarna du inte har, sakerna du inte kan köpa, känner du dig begränsad och nedstämd, ibland även avundsjuk på dem, som kan göra vad de vill, utan att alltid behöva tänka på pengar.

När du kommer på dig själv med att fastna i negativa tankespår, inser du att du kan välja. Du tänker att det inte är särskilt meningsfullt att samla skatter på jorden, äga saker som tar mycket tid i anspråk, vilket i sig kan leda till stress och måsten. Du funderar över vad som är värt att samla på.Du vill samla på minnen av goda stunder, glädjefyllda upplevelser och härliga sinnesintryck, som gör avtryck. Du vill att din dag ska vara värd att minnas, även en vanlig, grå decemberdag.

Närvaro, samvaro med andra, att få skratta, att njuta av en kopp kaffe, känna doften av hyacint, känna lungorna fyllas av vinden under en löptur, betrakta stjärnhimlen, andas djupt, krama någon länge. Ja, din dag är full av möjligheter till minnesvärda upplevelser utan att det kostar en krona, bara du är här, NU!

milky-way-472975__180

 

Comments are closed.