Frånvaro eller närvaro – var är ditt fokus?

06:40 by sthalsan

Ibland är det något som stör oss rejält här i livet. Det kan vara en person, ett föremål, något med oss själva, en jobbig livssituation eller vad som helst. Vi lägger massvis med fokus på det som stör, retar upp oss, bli ännu mer uppretade och stör oss ännu mer. Så där håller vi på, för vi vill ju ha bort det som stör, NU! Det måste bort annars kan du inte koppla av, må bra, leva helt enkelt. Frånvaro av något betyder egentligen närvaro av något annat. Skifta fokus, ta reda på hur du vill ha det istället. Fastna inte i inte-fällan. Jag vill inte känna mig dålig, jag vill inte få en omtenta osv. Fokus på hur du vill ha det börjar med jag vill…..

 Jag vill känna mig säker, trygg och kompetent när jag sitter i tentasalen och skriver. Vad behöver du göra för att uppnå det? Jag ska jobba målinriktat och följa min studieplan varje dag, jag ska ta mig tid till att varva ner genom en andningsövning, joggingtur eller vad du vill, när oron slår till och jag ska ha minst två timmar varje dag, när jag får göra vad som helst utom att plugga. Nu är du på banan till närvaro av något. Överför ”närvarotänket” till vilket område som helst, där du stör dig. Håll fokus, upprepa ditt mål, nita fast det på näthinnnan, gör det till ett måste att ta dig dit. Du kommer garanterat få ett annorlunda resultat.

 

Comments are closed.