Fri att vara dig själv

09:26 by sthalsan

Du har länge försökt göra massa saker för att duga. Vara duktig, ställa upp, pressa dig själv för att hinna med, komma framåt, sticka ut i konkurrensen med andra. Avundsjukt har du beundrat andra, som kommit längre, frågat dig själv vad mer du behöver göra för att nå stjärnnivå. Inte sällan har du kommit på dig själv med att göra mer av samma sak, bara mer intensivt och med högre ansträngningsgrad. Resultatet har naturligtvis uteblivit. Tvätten blir inte renare av dubbelt så mycket tvättmedel. Ändå är det så svårt att låta bli, för du vill bli beundrad av människor, som egentligen inte är viktiga för dig. Älskad och omtyckt av främlingar, som du aldrig kommer ha riktiga relationer till. Du vill att alla ska tycka att du är så underbart fantastisk.

Varför sliter du ihjäl dig, slösar energi på oväsentligheter, slår knut på dig själv för att räcka till, bara för att få en sekunds framgång, frågar du dig? Vem tackar dig för allt du avstår för att vara vacker, bäst, populärast och duktigast? Vem skapar alla regler och krav, som du förtrycker dig själv med? Du tänker, att ju mer du väljer det du väljer, desto mindre fri känner du dig.

När du dör vill du att människor ska minnas dig som en person, som älskade sig själv och fick andra att känna det samma. En person som bejakade livet och älskade sin frihet. Du funderar över vad ditt nästa steg kommer bli, om du skulle bejaka friheten att vara dig själv fullt ut, precis som du är, utan rädsla för vad andra kommer tycka.

 

horse-430441__180

Comments are closed.