Frigör din inre potential

09:53 by sthalsan

För att frigöra din inre potential krävs att du när en dröm och en tro på dig själv och dina resurser. Det börjar med ett steg i rätt riktning och fortsätter på samma sätt. Genom hårt arbete och misstag längs vägen förfinar du din förmåga, din skicklighet och din kompetens. Det börjar ofta som en vision och en inre längtan. Det fortsätter genom att du tränar upp ditt mod, att du vågar göra något, som du inte behärskar, där saker kan gå fel. Det är endast genom att våga göra misstag, som du slutligen kommer lyckas. Om du inte vågar prova något nytt, lär du inget nytt. Tänk på hur det gick till när du lärde dig att cykla som barn. Ditt fokus låg på viljan att kunna cykla, inte på att du kunde ramla och slå dig. Alltså lärde du dig cykla genom att våga ramla. Det kanske blev lite skrubbsår och någon bula, men inte mer än så. Precis samma princip gäller i vuxenlivet. Du kan räkna med att gå på lite smällar här och där. Få otaliga nej innan du får ett ja, men det är på det hela taget inte så farligt när du väl har vant dig. Konsten är att vara stark i tron på sig själv, när framgången uteblir. För att behålla en stark tro, måste du träna och vässa till ditt fokus.

Lägg inte någon vikt vid jämförelser med andra, som lyckats. Det du ser är slutprodukten, inte den långa, ofta svåra vägen som ledde fram till deras framgång. Låt dig stället inspireras av andras framgång och tänk, kan de så kan du. Du kan utforska och ta reda på hur de gjort för att ta sig till det mål, som du själv strävar efter att uppnå. Du behöver emellertid tydliggöra hur din väg till ditt mål ska se ut. Du behöver inte veta alla stegen på förhand, det viktigaste är att du vet ditt nästa steg och att du hela tiden rör dig i riktning mot något, som är otroligt lockande och attraktivt för dig. För att du ska orka hålla fast och fortsätta driva dig själv när det dyker upp motgångar och hinder, är det av största betydelse att ditt mål är något som du värderar som viktigt och värdefullt för just dig själv. Om du bara försöker vara duktigt för att känna att du duger, kommer du inte att må bra längs vägen och det kommer inte heller förändra särskilt mycket för dig när du väl uppnått ditt mål. Fundera på vad du är beredd att göra för din egen skull, utan att visa upp det för någon annan, bara för att just du vill det. Vilket steg behöver du ta idag?

gold-medal-winner-381749__180