Fuck fear!

08:55 by sthalsan

Den där rädslan, så hindrande, så begränsande. Du har börjat undersöka den, upptäckt att du gör många saker för att undvika den. Det handlar om bagatellartade saker. Du kan ta en omväg i butiken när du ser någon du inte vill träffa, av rädsla för att inte veta vad du ska säga. Du kan sätta dig vid ett bord för dig själv och titta i mobilen, istället för vid ett bord där det sitter personer, som du inte känner särskilt väl, också av rädsla för att inte kunna bidra till samtalet. Du undviker att träna på tider när det är mycket folk på gymmet av rädsla för att göra fel eller verka otränad. Du vågar aldrig ta steget vidare med en dejt av rädsla för att bli avvisad och dumpad.

Du vågar inte säga ifrån när någon säger något som du inte håller med om. Fast du vågar hoppa fallskärm och har gjort tre resor i Asien, Sydamerika och Afrika på egen hand. Du inser att din rädsla är lång ifrån rationell. När du kartlagt allt du är rädd för upptäcker du ett tema. Du är rädd för att inte räcka till, att inte duga.

Du sätter dig vid köksbordet, pärlar ett armband, fuck fear. Från och med nu ska du göra tvärtemot. Du ska medvetet utsätta dig för osäkerheten, öppna upp dig för din sårbarhet och ängslighet för att bli avvisad. Du ska uthärda de där jobbiga känslorna, din fruktan, andas igenom dem, fortsätta tills de klingat av. Du vill leva ett liv med mindre rädsla, mer frihet. Det börjar nu, idag!

 

Comments are closed.