Gör en förändring istället för att tänka på det!

16:30 by sthalsan

Hur svårt kan det vara egentligen? Du har bestämt dig för att gå upp i god tid varje morgon, för att starta dagen lugnare, ge dig tid att njuta av din morgon. Det är så mycket värt för dig. Ändå ställer du om larmet när klockan ringer. Ditt dåliga morgonmönster upprepas dag efter dag, trots att du lovat dig själv att sluta. Det känns omöjligt att gå upp förrän du har kniven på strupen, precis som annat du vill förändra, men skjuter upp.

Hur lyckas man ändra en dålig vana? När det gäller att stiga upp tidigare, vet du att beslutet inte kan fattas när klockan ringer. Just då kommer det alltid kännas som en dålig idé att gå upp. Du måste ha en regel som säger; ”Jag går upp nu, det kommer aldrig kännas bättre än vad det gör just nu”. Det är just det, du måste göra det du bestämt oavsett hur det känns. Ditt varför, varför du ska göra det, måste vara så pass attraktivt och lockande att det överträffa känslan av det extra myset under täcket.

Du har insett att för att lyckas, behöver du lägga dig vid en viss tid, något du är dålig på. Du kommer också ha larmet utom räckhåll, så att du måste kliva ur sängen för att stänga av det. Vidare har du skaffat en timer till kaffekokaren, så att du ska kunna känna kaffedoften när du stänger av larmet. Slutligen har du lovat dig själv att göra det som ett experiment under en veckas tid. Först därefter ska du ta ett nytt beslut om du ska fortsätta en vecka till. Vad vill DU förändra och varför vill du det?

sunrise-580379__340

 

Comments are closed.