Hitta motivationen

08:38 by sthalsan

I dina dagdrömmar är du en starkt driven och motiverad person, som gör smarta, långsiktiga beslut. Du genomför tråkiga, jobbiga, enformiga eller betungande saker med en självdisciplin och beslutsamhet av sällan skådat slag. I tanken joggar du i gryningen i ösregn och snålblåst. Du är i fas med det du jobbar med för stunden och det finns tid över till att bara vara. I verkligheten tar allting emot. Du följer ofta minsta motstånds lag, har aldrig någon tid över, ligger oftast back med det mesta och känner dig stressad.

I verkligheten tänker du, att du kan göra det jobbiga senare, när du är mer motiverad. Kanske det är just möjligheten att skjuta upp som urgröper din motivation. Du vet ofta vad du vill göra, men du vill inte låsa fast dig vid en särskild tid eller dag, då blir du stressad. Det som stressar dig är när du inte följer din plan, därför låter du bli att planera detaljerat. Istället väntar du på att rätt känsla ska infinna sig. Motivation dyker emellertid sällan upp när du inte gör någonting, den kommer mycket oftare när du är igång och gör det du egentligen vill.

Du tänker att det är dags att ändra strategi. Du ska inte lämna de viktiga sakerna, som du vill genomföra, öppet. Du ska göra detaljerade och realistiska planer, som leder dig till meningsfulla mål. Framför allt ska du öva dig på att ta ett steg i taget istället för att planera att bestiga ett berg varje dag. Gör nu istället för sedan!

 

Comments are closed.