Hur gick det till när livet blev ett pussel?

10:57 by sthalsan

Ditt schema för nästa vecka är fulltecknat. Du klämmer in en yogaklass efter jobbet på onsdag, före middagen med tjejgänget. Skriver en påminnelse att du ska ha med dig efterrätten, som du måste göra kvällen innan, fast du inte har tid. Nästa helg ska du dessutom till Köpenhamn med barndomsvännerna för er årsträff. Hur hinner andra med allt, hur gör de som dessutom har egen familj?

Ditt liv är som ett pussel med bitar, som inte passar ihop. Du tänker, att det inte är du som väljer livspusslet, det är samhället, omgivningens krav, allt man måste göra för att ha ett bra liv. När du känner efter vad som egentligen är viktigt för dig, hamnar du emellertid långt ifrån ett pusselliv.

Du värdesätter stunder då du känner inre frid, när du är fullständigt nöjd med det som är just för stunden. Du uppskattar när du kan göra en sak med fullständig koncentration och närvaro. När du kan vara i det som är, utan att jämföra med något annat. När du kan stanna upp, vara här, nu, utan att vara fast i klocktiden. Du vill sträva efter att leva ett liv med mening, där varje dag är viktig, istället för begränsa din tillvaro till att bara bestå av en lång räcka göromål utan slut.

 

Comments are closed.