Hur mår du egentligen?

March 9th, 2018 by sthalsan

Du fick frågan här om dagen. Personen sökte blickkontakt, frågade på ett sätt, som berörde dig på ett djupare plan. Du upplevde, att du det blev svårt att pressa fram ett leende, svara bra, snabbt, som du brukar. Du kände, att personen som frågade var närvarande, verkligen ville veta och hade tid för ett längre svar. Du blev förvånad över din egen reaktion. Det var som du fick trycka ner i klump i halsen, tvinga dig själv att inte känna något och bara leverera ett kort svar.

Senare, i din ensamhet, funderar du på varför frågan väckte så mycket jobbiga känslor inom dig. Kanske du inte har så bra kontakt med dina känslor och hur du mår inombords egentligen. Du är egentligen medveten om att du ofta känner stress och har rätt orimliga krav på dig själv och vad du ska prestera. Fast du tänker, att det bara är att köra på, att det är lika för alla, att det inte hjälper att gnälla. Sänka kravribban är inte ett alternativ.

Fast du funderar på om meningen med ditt liv är att pressa dig på alla plan, alla områden, jämt? Är det antingen eller? Är du en människa av kött och blod i en kropp, eller bara en kravhjärna? Eller både och? Om du inte har tid att andas, om du håller andan, om det tar emot att andas, då är du i obalans. Vad ska du göra nu? ANDAS, själv eller med oss!/Gunilla Carrington

Yoga i källaren, Falken, Kalmar, måndagar i mars 15:30-16:30.
Vila huvudet i Växjö, hus H, rum för stillhet, kl 12:30 onsdagar.

Comments are closed.