Just nu!

10:00 by sthalsan

Du tittar ut genom fönstret, blicken dröjer sig kvar vid ett höstlöv som virvlar förbi. Det låter sig svepas än hit, än dit. Du ser dess rika färgdräkt, suckar djupt och tänker, vad skönt det skulle vara att bara få krypa upp i soffan med en spännande bok, en kopp riktigt god choklad och din sköna filt. Fast hur ska du hinna det? Du har ju fullt upp, massor av uppgifter som ska lösas, grejor som ska fixas och saker som måste planeras. Det kan inte vara sant tänker du, hur svårt kan det vara att ge sig själv lite tid med en vanlig bok? Det känns emellertid svårt med tanke på allt du har att göra. Det går inte att pausa mitt i liksom eller kan man det?

Du reser dig bestämt, fixar chokladen men struntar i boken för tillfället, sveper in dig i filten och sätter dig till rätta i soffan. Du njuter av ögonblicket, chokladens doft och smak, värmen från filten. En stund senare känner du dig mycket piggare. Du återgår till ditt arbete och förvånat upptäcker du, att du bara pausat en kvart, det kändes så mycket längre.

Wow, det gör verkligen skillnad tänker du. Att verkligen pausa när man pausar, att vara i pausen istället för att tänka på vad som ska hända sedan. Det är konstigt vilken återhämtning det innebär att kunna stanna upp i nuet, njuta av ögonblicket, känna det som känns och nöja sig med att vara här, just nu. Det här måste du fortsätta att öva på!

autumn-1655915__180

 

 

Comments are closed.