Kan du välja hur du mår?

07:43 by sthalsan

Klockan ringer, du stänger av med ett stön. Tisdag, jobbet väntar, du längtar till lördagens sovmorgon. Du tittar ut med en suck, det regnar, allt känns trist. Du kollar i kylen, mjölken är slut, det kommer bli en skitdag. Är du säker eller är du förprogrammerad till att tolka väckarklocka, tisdag, regn och ingen mjölk som något ovillkorligt dåligt?

Klockan ringer, du vaknar upp till en ny dag. Det är en regnig morgon och mjölken är slut. Du älskar att springa i regn, luften blir så syrerik. Du sätter på dig löparryggsäcken, springer till ditt favoritbageri, där du köper nybakade frallor och mjölk. Senare, när du njuter av din cafélatte tänker du att det kommer bli en toppendag.

Det du väljer tänka sätter spår i din hjärna, vilket ökar sannolikheten för upprepning. När du tänkt något tillräckligt många gånger blir det sant. Ditt tänkande består av tolkningar, värderingar, bedömningar och fördomar. Vad du tänker påverkar direkt känslan i kroppen.

Betrakta dina mönster, dina tankespår, gör ett aktivt val att välja det som får dig att må så bra som möjligt, varje dag. Var medveten om att det krävs upprepning, mentalt fokus, för att ändra något som är väldigt inrutat. Prova att skriva med ”fel” hand. Det kommer inte känns bra, inte gå lätt, för kopplingen mellan hand och hjärna är inte upparbetad. Öva på, nya kopplingar och tankespår kommer uppstå. Ditt liv kommer ta en ny riktning!

directory-235079__180

Comments are closed.