Kommer det verkligen hända någon gång?

09:27 by sthalsan

Du har kommit på att du har en idé att något måste hända. Det måste vara något roligt. Du vill träffa en kärlek, som du kan älska hela livet. Du vill bli erbjuden ett kanonjobb. Du vill att någon okänd ska komma fram och prata med dig när du sitter på ett fik, som senare ska visa sig bli en vän för livet. Fast det har inte hänt än. Det känns rätt jobbigt att det aldrig händer något, i alla fall aldrig något som du vill ska hända. Det föder en inre rastlöshet, som gör att du spanar, letar, söker, jagar något utanför dig själv, hela tiden.

Otillfredsställelsen är som en kliande sårskorpa, du måste riva, klösa, få bort den, precis när såret börjat läka. Du kan inte motstå kliandet. Ju mer du ägnar dig åt detta, desto sämre mår du. Dagarna går, inget händer, för du har fullt upp med att jaga efter det du  inte får, istället för att göra något av din tid, så att det verkligen händer något.

Idag ska du ändra ditt perspektiv. Istället för att jaga något, som det är högst osäkert att du kan få, ska du ge dig roliga saker istället. Du ska ge dig möjlighet att motstå impulserna  att leta överallt när de dyker upp och istället lägga din tid på det som verkligen kan göra just den här dagen till en kanondag. Från och med nu ska du ta kontroll över det du kan kontrollera och försöka strunta i resten.

 

Comments are closed.