Kommer du hinna att komma fram?

09:34 by sthalsan

Du har en känsla av att befinna dig i tidsnöd. Det är mycket som ska hinnas med och mycket, som du vill göra. En känsla av att vara jagad infinner sig ofta. Ibland tänker du, att det skulle vara skönt att bara ha en stund för dig själv. Enda gången det inträffar är när du bokar tid med någon annan. Då glömmer du tid och rum, släpper taget om allt, som kan stressa dig, roligt som jobbigt och bara är.

Du funderar över varför du aldrig ger dig tid när du är ensam. Du har försökt. Bestämt dig för en paus, bara andas en stund. Det slutar med att du gör något nyttigt, som behöver göras, för att tillvarata tiden, istället för att slösa bort den.

Du vill göra klart för att kunna koppla av, känna dig fri. Gör du ständigt saker för att bli färdig, är risken stor att du aldrig kommer fram, aldrig kan släppa taget om nästa sak. Undersök om det är möjligt att vara närvarande i det du gör just för stunden istället för att raska av det, innan du skyndar vidare till nästa sak. Oavsett om det handlar om att läsa en bok, äta en smörgås eller städa toaletten. Öva på att uppmärksamma det du gör till 100 % och släpp tankarna på vad som ska hända efteråt. Varje gång du är i nuet, är du framme.

rock-731140__180

Comments are closed.