Kontrollera stressen!

08:53 by sthalsan

Du avskyr stress. När du blir stressad känns det som om du tappar kontrollen över dig själv. Känslorna tar överhanden. Du beter dig på ett sätt, som du ångrar efteråt. Du undrar, är det möjligt att få kontroll över stressen och ångesten, som den genererar? Ångesten blir så stark, att du inte kan göra det du tänkt. Du springer runt som en yr höna, utan fokus och mål. Du är redan tokstressad p g a tidsbrist och stressen får dig att slösa bort mer tid.

Du har bestämt, att nästa gång du blir stressad och ångestfylld, ska du stanna upp, trycka på stoppknappen, trots impulserna, som vill få dig att göra än det ena, än det andra. Du ska bli stilla och vänligt fråga dig själv; vad är det som pågår? Varför så bråttom? Vad är viktigast just nu?

Du ska stå emot, andas dig igenom stormvågorna, mentalt förvandla dig själv till ett berg. Du är berget, som står där, tidlöst, opåverkad av allt som pågår på ytan. Ditt berg är förankrat, bergfast, vacklar inte, bereder ut sig majestätiskt, vackert. Det kan komma snö, blåsa hårda stormvindar, men berget rubbas inte av yttre omständigheter. Berget är fast, grundat och stilla. Gå till ditt berg, så fort du behöver det!

 

Comments are closed.