Kroppen – din fiende eller vän?

09:39 by sthalsan

Du har börjat observerat hur du behandlar din kropp, vilket stämmer dåligt med dina värderingar. Du vill älska din kropp, behandla den kärleksfullt, men sanningen är att du gör precis tvärtom. Varje dag börjar med någon form av missnöje, du klämmer på överflödet här och där, grymtar missbelåtet åt din orena ansiktshud eller att det är något fel på håret. Sedan utmäter du ett straff i tron att felen kommer rätta till sig. Straffen handlar om förbud och påbud, du får inte… och du måste….

Större delen av dagen tänker du sedan på allt du inte får och allt du måste göra för att kroppen ska bli perfekt. Det slår dig att du oftast gör det du inte får och undviker det du måste. Du hamnar i soffan med en smaskig kombination av fett och socker om du inte lyckats tvinga dig iväg på ett hatfyllt träningspass och sedan bara äter en nyttig sallad.

Hur skulle du göra om du älskade din kropp? Du vet att kroppen behöver bra näring, mycket rörelse och god sömn för att må prima. Du tänker att du ska lägga till istället för att ta bort. Se till att dina måltider innehåller en riktigt bra sammansättning. Om det sedan blir lite dåliga val här och där, spelar mindre roll. Du ska också röra på dig många gånger under dagen, sträcka på dig, få upp pulsen lite då och då och unna dig träning som du tycker är rolig, även om du inte blir totalt slut. Du ska även byta ut morgonens missnöjesstund mot lite medveten andning och några uppmjukande rörelser. Från och med nu ska du låta orden kärleksfull balans styra dina val.

bodybuilding-1632548__340

 

Comments are closed.