Kroppsmobbing

08:36 by sthalsan

Du är inte nöjd med det du ser i spegeln. Din kropp är fel, trots att du jobbar hårt för motsatsen. Du kämpar för att forma kroppen, underkastar dig hårda träningspass med målet att nå ditt kroppsideal. Mycket av din tid och tankar kretsar kring allt du behöver göra för att kunna känna dig nöjd med kroppen. Din träning är sällan lustfylld, utan ett nödvändigt ont. Din inställning är, att ju tuffare du tränar  och ju striktare du äter, desto bättre resultat kommer du få.

På sistone har du emellertid allt mer börjat betrakta din inställning till dig själv. Den är långt ifrån kärleksfull. Du har funderat över dina ideal. Hur de påverkar och formar dig till att aldrig känna dig nöjd eller att vilja vara i din kropp. Du frågar dig själv, är det så här jag vill leva? Vill jag känna ångest och skam över min kropp? Vill jag begränsa mig själv till att bara vara en kropp, som jag ändå aldrig vill vara i?

Du känner att det måste gå att förändra. Du vill leva ett helhjärtat liv. Du vill vara i din kropp, röra dig av glädje, lust och nyfiket utforska nya rörelsemönster, upptäcka allt som är möjligt att göra med din kropp. Fast hur tar du dig från kroppsmobbning till kärlek? Vad gör en person som älskar sin kropp? Du har ingen aning men bestämmer dig för att ta reda på det.

 

belly-2354__180

 

Comments are closed.