Lev, utmana och njut ditt 2016!

10:39 by sthalsan

Det är nytt år och du har bestämt dig för nya tag. Övergången från 2015 till 2016, är ett tillfälle, en möjlighet att tänka, göra och lära nytt. Du vill växa som person, utvecklas, leva fullt ut, men det gick så där förra året. Du tänker, att du behöver tuffa till dig, skärpa dina dagliga rutiner och leva ett mer innerligt liv i nuet, medan det pågår, inte vänta till sedan. Det är dags att breda ut vingarna, skapa bredd mellan vingspetsarna och ta plats, din plats, i ditt liv. Du har tänkt det förut, du har verkligen försökt, utan att nått hela vägen, så du funderar på vad du behöver förändra. Du bestämmer dig för att sätta upp några intentioner för ditt 2016.

  1. Behåll fokus på dig själv, din förmåga, din egen utvecklingspotential, oavsett vad alla andra kan och gör. Utmana dig själv med förnöjsamhet, men samtidigt, nöj dig inte, då utveckling och tillväxt är livets krydda.
  2. Håll fast vid goda, hjälpsamma vanor, som du kan upprätthålla på daglig basis.
  3. Undersök och stanna nyfiket kvar i situationer som skrämmer dig, istället för att fly el undvika. Granska dina reaktionsmönster och funderar på hur du vill reagera istället. Hitta alternativa tankar/strategier till det som skrämmer dig.
  4. Var närvarande i ditt andetag, dagligen, stundligen. När helst stressen gör sig påmind, kliv in i nuet, i ditt andetag, lugna ner din hjärtfrekvens och puls.
  5. Ta aldrig ta något för givet. Fäst din uppmärksamhet på det du har och det du kan, på allt som är bra med dig och låt känslor av tacksamhet vara en del av din dag.

 

thank-you-1030266__180

Comments are closed.