Måste man bli utmattad först för att få vila?

October 20th, 2017 by sthalsan

Ibland skulle du vilja stanna tiden och kliva ur vardagsstressen. Få vakna utsövd, äta en god frukost och sitta med ett inre lugn. Dina dagar ser inte ut på det sättet. Du vaknar ofta med en känsla av att vara efter och ägnar dagen till att försöka spring ikapp, bara för att upptäcka att du vaknar med samma känsla dagen efter. Det gör dig utmattad, energi- och orkeslös, men du fortsätter att kämpa. Du är inte den som viker ner dig, fast din kropp orkar inte riktigt hänga med längre. De fysiska symtomen på stress börjar bli många.

Du kan inte lyssna på kroppen för du har inte tid att vila. Fast ibland undrar du om du först måste bli utmattad för att kunna ge dig själv tillåtelse till återhämtning. Du har fastnat i ett sätt att leva, som får dig att må dåligt, men du hittar inte några utvägar. Rädslan för att misslyckas och hamnar efter är som en grotesk vålnad, som förföljer dig.

Lösningen handlar inte om att tänka än mer på det tänkande du redan har, som inte fungerar. Det handlar om att välja och göra annorlunda. Skapa hållbara rutiner och en hållbar livsstil. Mer är inte bättre. Det är lite som är verkligt viktigt av allt du håller på med. Du behöver avgöra vad som ger dig mening och lycka i ditt liv, oavsett vad alla andra tycker och gör. Möjligheten till inre lugn och ro är inom räckhåll. Stanna upp, andas medvetet och rikta uppmärksamheten inåt. Upptäck allt som redan finns inom dig!

 

 

Comments are closed.