Mitt feta ego

08:36 by sthalsan

I mitt huvud känner inte mitt “jag” några gränser. Min jagiskhet breder ut sig i mitt sinne likt en svart sörja, som förorenar och förstör. Jag måste ha, jag måste få, jag vet hur det är och hur andra är och vad andra tycker om mig, jag, jag, jag. Min egocentrism lägger sig som ett raster över mina ögon, allt jag ser, uppfattar, förstår och tänker filtreras i detta filter av egoism. Jag tar selfies här och där, kolla vem jag vill vara och vad jag gör, se mig, räkna med mig. Jag är min kropp, mitt utseende, mina egenskaper, mina tankar och känslor, jag är sann mot mig själv, jag är stark i mig själv eller så är jag svag, min självkänsla vacklar. Allt jag gör, tänker och tycker kretsar runt mig själv, mitt liv, min identitet och så vidare. Frågan är om det finns ett sant jag, en riktig kärna, längst där inne? Tänk vilken befrielse det skulle innebära om jag kunde frigöra mig från min jagiskhet, mitt egocentriska tänkande och istället betrakta världen som den är, fri från illusioner, förutfattade meningar och dömande tankar. Tänk om jag kan hålla mig vaken i nuet, i stunden och sluta tolka allt utifrån ett personligt perspektiv.

Jag tar ett steg tillbaka och betraktar vad jag gör, hur jag gör det, varför jag gör det och vad det leder till. Jag ser, att jag genom att tänka, tolka och se på världen utifrån min egocentrism, förorsakar både mig själv och min omgivning lidande. Mina snäva tolkningar och perspektiv på verkligheten, leder till att jag begränsar mig själv, mitt väsen, min energi och min livslust. Jag ser det, jag förstår det, jag känner det och bestämmer mig för att agera utifrån mitt nya sätt att se på världen. Jag förstår att mitt” jag” är en konstruktion, en illusion och en orsak till att jag hela tiden strävar efter att vara någon, någon som räknas och duger, istället för att bara vara till. Jag släpper taget om mitt ego, öppnar mina ögon, öppnar upp min bröstkorg, andas djupt, öppnar upp för livets energi, för samhörighet och gemenskap med människor jag möter. Jag är en av alla andra, vi hänger ihop, vi påverkas, formas och förändras hela tiden i mötet med varandra. Jag behöver inte hålla fast vid något som begränsar mig. Istället får jag vara precis som jag är och det gör mig fri, fri till att leva livet fullt ut. Jag bara ÄR!

Comments are closed.