När allt är möjligt

18:07 by sthalsan

Du har hört det förut, i ditt eget huvud och ifrån andra, det går inte. Du kommer inte klarar det, det är för svårt. Du har inte vad som krävs, det kommer helt enkelt inte att fungera? Fast hur kan de veta det, hur kan du veta det, tänker du för dig själv? Du känner det intensivt inom dig, att det är det här du vill, det här du längtar efter. Du har försökt halvhjärtat en tid. Du inser, att du omedvetet hållit igen, hindrad av dina egna tankar om dig själv och din förmåga samt brist på stöd från andra. Hur svårt kan det vara egentligen? Andra har lyckats med det du drömmer om, då måste du också klara av det, bara du försöker på riktigt och inte viker ner dig vid minsta motgång.

Du tänker, att det är så lätt att hindra sig själv från att nå sina drömmar. Det där tvivlet och den där ängsligheten, som dyker upp så fort du vill utmana dig, gör dig handlingsförlamad och får dig att ge upp i förtid. För att inte tala om när du ägnar tid åt att beundra och avundsjukt snegla på vad dina förebilder åstadkommer. Då riskerar du att drunkna i alla dina brister.

Du vet, att ingen som är riktigt bra på något, föddes så. Du vet, för du har pratat med framgångsrika personer, att de jobbat hårt, slitit för att komma dit de vill. Framför allt vet du, att de haft en okuvlig tro på att de har förmågan och att de kommer lyckas, förr eller senare. Du bestämmer, att från och med nu, ska du lägga mycket mer tid på att öva dig på att bli riktigt bra på det du drömmer om och ägna minimalt med tid åt att sitta, titta på och beundra andra. Du ska fortsättningsvis tävla mot dig själv och lägga märke till dina egna framsteg.

 

bmx-maestro-1102719-m

Comments are closed.