Så mycket tvivel, så mycket längtan

07:49 by sthalsan

Detta ständiga tvivel tär på din livsenergi, glädje och ditt mod. Du kan inte sluta grubbla på om andra gillar dig. Är du bra, föredrar de någon annan egentligen, väljer man helst dig före andra? Du drivs av en längtan att bli bäst, först, veta att du är lite bättre, inte för att andra är sämre, bara att du är lite extra, lite mer, något utöver det vanliga. Du kan inte stå ut med tanken att du bara är en i mängden. Du kan inte förlika dig med att vara en droppe bland andra i ett vattenglas, du vill vara glaset.

Du lägger massa energi på att få veta, få bekräftat att du är speciell. Du klarar helt enkelt inte att låta bli. Ställer upp, säger alltid ja, är med, ligger i, hänger på, pressar dig lite extra, för det är så vinnare gör, tänker du.

Ibland undrar du vad du egentligen vinner, vad du vunnit hittills? Det har mest genererat olyckskänslor, missmodighet och otillräcklighet. Du måste skärpa dig, tänker du. Sluta jaga som en galning, släppa taget om begäret, sluta göra om samma misstag. Om du vill må bra, måste du släppa taget, se igenom alla lager, nå in till din kärna.

Du vill bli älskad och du funderar på vad i allt du gör just nu, som tyder på att du älskar dig själv? Du bestämmer dig för att börja inom dig, ta ett första steg mot att odla kärlek och medkänsla med dig själv och därför väljer du att????

start-1093914__180

Comments are closed.