Se upp! Vem följer du?

March 31st, 2017 by sthalsan

För ett tag sedan frågade en kompis vilka du följer i sociala medier, vilket fick dig att fundera på varför du är så intresserad av vad andra gör och hur det egentligen påverkar dig. När du grävde lite djupare, upptäckte du, att det har ökat ditt jämförande med andra, ökat din inre stress och känsla av att inte vara bra nog som du är. För de du följer, är framgångsrika, riktigt duktiga på det de gör och att visa upp det för andra. De gör det för att inspirera, men det handlar också om att tjäna pengar och kunna leva på att visa upp sig. 

Du har svårt för att inte bländas av deras framgång, deras underbara bilder, deras perfekta liv. Du vet, att du bara ser en fasad, men du blir ändå lurad. Inspirationen du får är väldigt liten i förhållande till känslorna av otillräcklighet och stress. Vad driver dig till att fortsätta titta, vad letar du egentligen efter?

Du tänker, att du ska fasta/avstå från sociala medier och serier fram till påsk. Testa hur det kommer påverka dig, se om du kan stå ut med abstinensen och rikta ditt fokus, strålkastaren på ditt eget liv istället. Du vill bli dig själv mer, känna i djupet av ditt hjärta att du är enstående, unik, precis i detta ögonblick. Vad behöver du göra just idag? Vad ska du välja , som stärker, bygger och lyfter dig, din dag och ditt liv?

 

 

Comments are closed.