Sitta och titta eller göra?

11:41 by sthalsan

Du gillar att titta på serier, framför allt för att det är bekvämt och inte tar lika lång tid som att se en film. I alla fall intalar du dig det, men det slutar sällan med två avsnitt, så du kunde lika gärna sett en film istället. I dina serier får du det du söker. Spänning, drama, romantik, action och skön underhållning. Du funderar på om ditt eget liv skulle vara en serie och vad man då skulle få se. Det slår dig att huvudpersonen skulle ägna mer till att titta på vad andra gör och mindre tid till utvecklande saker för sig själv.

Det är inte klokt, tänker du, hur lite tid du faktiskt ägnar dig åt att göra saker som utvecklar dig. Tänk om du omdisponerade din tid, ägnade lika mycket tid som du lägger på konsumtion av vad andra gör, på något som ökade dina kunskaper/färdigheter inom ett område, som intresserar dig.

Du bestämmer dig för att låta huvudpersonen i serien om dig själv, bli mer aktiv. Du vill se en person, som går sin egen väg, lever sitt eget liv, deltar i det livet till 100 %, istället för att bara sitta och betrakta, analysera, bedöma och granska. Ditt nästa avsnitt med dig själv i huvudrollen kommer handla om friheten att förverkliga dina drömmar, steg för steg, på riktigt, i det verkliga livet.

woman-1207671__180

Comments are closed.