Ska det alltid vara så här?

18:33 by sthalsan

Du ringer hem och det är mamma som svarar. Hon har mått bra den sista tiden, du vill bara kolla att det fortsatt så. Du hör direkt, att så inte är fallet. Ditt tränade sjätte sinne, kan direkt förstå att hon druckit, fast ingen annan skulle kunna höra det. Mamma kvittrar på och hennes röst klingar falskt i dina öron, du behöver inte fråga för du vet. Du vet, att hon vet, att du vet, men att hon aldrig någonsin skulle erkänna det för dig. Hon har lovat dig flera gånger, att det aldrig ska hända mer. Hon har faktiskt kontroll nu och om du verkligen skulle fråga, skulle hon bara avfärda det hela med att varenda vettig människa har rätt att få kunna få ta sig ett glas ibland. Hon har aldrig haft några problem med alkohol, det är bara en fix idé, som du fått för dig. Gudarna ska veta att hon jobbar och sliter hårt på sitt krävande arbete. Att få komma hem, sparka av sig de högklackade skorna och få sjunka ner med ett glas vin i soffan med lugn musik i bakgrunden, är en mänsklig rättighet, enligt din mamma och har inget med alkoholism att göra. Hur kan du beskylla din stackars hårt arbetande mor för att dricka för mycket? Du skulle bara se kollegorna på jobbet, där kan man snacka om högt alkoholintag,

Din sorg är ordlös, din vanmakt total och din hjälplöshet inför situationen känns gastkramande. Vad du än försökt göra, vad du än gör, så hjälper det inte. Ändå kan du inte sluta hoppas, du hatar dig själv för att vara så j-a dum, att du fortfarande tror att något skulle ha förändrats, att din mamma plötsligt bestämt sig för att du är viktigare än alkoholen. Du har slutat räkna alla de gånger som din mamma svikit dig på grund av alkoholen. Alla pinsamma situationer, som hon försatt dig i. Fast värst är svärtan, känslan av att du inte förtjänar bättre, att det är ditt fel, om du bara hade ansträngt dig lite till. I dina egna ögon är du inte mycket värd och kraven du sätter på dig själv skulle du inte ens önska din värsta fiende.

Du är inte ensam. Du kan få hjälp att förstå, i ditt hjärta, att det inte är något fel på dig, att det inte är ditt fel och att du måste ta kontrollen över det du kan göra något åt, ditt liv! Du är viktig! Vi finns på Studenthälsan!

red-red-wine-1290134-m

 

Comments are closed.