Släppa rädslan för att inte duga, går det?

11:04 by sthalsan

Känslor av att inte duga smyger sig på dig titt som tätt i alla möjliga sammanhang. Ibland när du sagt något riktigt vettigt, som du känner dig stolt över, varar det bara en pyttestund innan någon annan säger något smartare. Det är denna jobbiga, malande tanke, att någon annan är bättre, som gör att du sällan känner dig tillräcklig. Det hade varit så skönt att få känna sig bäst någon gång. Fast du är samtidigt medveten om att det inte är det som är problemet.

Problemet är att du inte kan sluta jämföra dig. Hur du än försöker måste du hela tiden kolla in människor i din omgivning, ivrigt söka efter bevis att du nog är lite bättre på något sätt. Du har förstått att det inte hjälper, utan snarare får dig att må sämre. Du vet att det är ditt eget tvivel på om du duger eller inte, som driver dig till att göra det.

Du tänker, att du kan ta makten över ditt kollande, jämförande, hissande/dissande. Du kan välja att motstå impulserna som dyker upp, släppa taget om ängsligt kollande. Istället kan du börja behandla dig själv som en person värd kärlek. Du kan bli en person som övar dig på att vara modig. En person som släpper alla skapade/påhittade ideal och bli sig själv fullt ut istället för att försöka likna någon annan.

car-959464__180

 

Comments are closed.