Söndagsångest

08:44 by sthalsan

Igår var det söndag, men nu är det minsann måndag. Söndagar är dagar då inte är någon idé att börja med något nytt. Måndagar däremot är utmärkta för detta. Söndag är inte en dag för utveckling, förändring eller en dag att vara hälsosam på. Istället är söndag en dag då man kramar ur det allra sista ur den där sunkiga livsstilen, som man ska förändra när det blir måndag. Har man gjort ”fel” val hela veckan, börjar man inte med det ”rätta” på en söndag. Det är ingen idé. Dessutom är det helg och då ska man faktiskt få vara ledig, fast man kanske inte jobbat särskilt mycket för övrigt heller, under den gångna veckan. Hur är kvalitéten på dina söndagar om du kategoriskt undviker allt som andas ansträngning, nyttighet och utveckling? Nersjunken, tröttkörd i soffan med paddan, tittar du ut och ser hur solen skiner. Du borde gå ut, känna solen värma din hud, men du pallar helt enkelt bara inte. Lördagen har satt sina spår och det blev sent, jättesent. Det var värt det för du hade verkligen jättekul, i alla fall det du minns från kvällen. Det är lite luckor här och där. Du plockar förstrött i påsen med billigt lösgodis, allt smakar ungefär likadant och du letar frenetiskt efter en ny smaksensation. Du borde resa dig ur soffan och laga lite mat, men det känns bortkastat med näring när du ändå bara käkar godis. Du beställer hem en pizza istället.

Nu är det måndag och du vaknar av mobillarmet. Trött tänker du, att du bara ska vila lite till. Du vaknar en timme senare med ett ryck. Slänger dig ur sängen, hoppar i jeansen och springer till föreläsningen. Du är till och med en minut för tidigt. Nöjt sätter du dig till rätta, men hur är dina förutsättningar för att suga in kunskap den här morgonen? Lördagens fest och söndagens val har följt med in på måndagen. Du är seg, har lågt blodsocker, känner dig irriterad och är sugen på något sött. Nu ska du verkligen sätta igång och plugga.

Har du ont om tid, känner du dig ofta stressad, kanske du inte har ”råd” att låta söndagen försvinna bort på ingenting. Investerar i dina söndagar, gör något speciellt, som får dig att känna dig extra nöjd med den sista dagen på varje vecka. Boosta dig med energi inför den kommande veckan och utvärdera veckan som har passerat. Låt söndagen utgöra grunden för en kommande vecka med toppkvalitét.

Comments are closed.