Tillräckligt med otillräcklighet

14:04 by sthalsan

Du är inte än person, som jämför dig med andra, bara lite. Du är inte särskilt tävlingsinriktad, kanske en smula. Du bryr dig inte om vem som är bäst, bara ibland. Du vet att du duger precis som du är, åtminstone vid något enstaka tillfälle då och då. Du vet att du är värdefull, därför kämpar du inte för att betyda något, med lite undantag här och där.

Det första du gör när du vaknar, är att kolla. Det sista du gör innan du somnar är att kolla. Du kollar bara för att det är kul, det lockar och du vill veta, inte för att jämföra, analysera eller dra några slutsatser om dig själv. Du vet, att det du ser inte är sanningen, inte verkligt, men det spelar ingen roll, när det känns sant.

När du kollat klart för stunden drar du följande slutsatser: Andra kan mer, gör mer, har roligare liv, är lyckligare, får mer, lever mer än du. Innan du kollade, visste du inte att du var så otillräcklig. Därför fortsätter du att kolla, för att se om det har ändrat sig sedan sist, om du faktiskt är lite bättre än senast, med ökad känsla av otillräcklighet som följd.

Bryt mönstret nu. Motstå ditt kollande, stanna upp, säg till dig själv: Jag är mer än min kropp och mina tankar. Gör dig medveten om hur ditt sinne lockar dig i samma fälla, gång på gång. Släpp taget, igen och igen, frigör dig från ditt kollande. Dina fingeravtryck berättar sanningen om dig och den lyder: Du är helt unik.

stop-1001138__180

Comments are closed.