Tystnad är en möjlighet!

December 14th, 2016 by sthalsan

Den fanns en tid i ditt liv då du undvek tystnad. Den skrämde dig, fick dig att känna dig ensam. Den tiden känns avlägsen nu. Tystnaden har istället blivit ett nödvändigt behov. Du ser till att få en stunds tystnad varje dag. Tystnaden har förändrat och förändrar dig på ett sätt, som du inte vill vara utan. Det är som du har blivit dig själv mer, som din kärna blivit starkare och tydligare, bara genom att du stannar upp i tystnad och låter allt vara som det är.

Till en början var det jobbigt. Det kändes som du bombaderades med impulser som alla handlade om flykt. Tankar som uppmanade dig att ta dig bort från tystnaden. Trots att du bara bestämt dig för att börja med fem minuter tystnad gick det inget vidare i början. När du nu ser tillbaka på hur det var då, kan du inte förstå varför det var så svårt och vad du egentligen ville fly ifrån.

Nu stiger du in i din tystnad, låter den omfamna dig. Lutar dig tillbaka, betraktar hur du lever ditt liv, hur mycket du gör/tänker i onödan, saker du kan förenkla, saker du kan släppa, likt regndroppar som faller till marken, försvinner, upphör att existera. Tystnaden gör dig mer fokuserad, får dig att prata mindre, lyssna mer och förstå vad som verkligen är viktigt i ditt liv.

fog-1618723__340

Comments are closed.