Vad är verkligt?

07:29 by sthalsan

Du sitter djupt försjunken i dina egna tankar. Grubblar över dig själv, din uppväxt och vem du egentligen är. Tänker tillbaka på hur det var när du gick på högstadiet, känslan av att inte höra till, över hur jobbigt det var att passa in. Hur du redan då förstod, att det är något annorlunda med dig, men du har fortfarande inte kommit på vad det är. Du vet bara, att du än idag känner, att du måste anstränga dig för att passa in, vilket bitvis gör ditt sociala liv ansträngande.

Det känns ofta som en lättnad att komma hem till ensamheten. Få stänga dörren om dig själv. Sänka axlarna, slappna av och bara vara dig själv helt och hållet. Det är en sådan befrielse att slippa låtsas eller föreställa sig. Du behöver inte verka glad när du inte känner dig glad eller föresöka vara rolig när du känner dig helt tom inombords. Fast du funderar på vad är det med dig egentligen, som skulle skilja sig så ifrån andra?

Dina tankar är inte verkliga, de är bara tankar, men så fort du börjar agera efter dem, får de verkliga konsekvenser. Dina tankar är fulla av värderingar och bedömningar, som hindrar dig från att se att allting bara är, utan fördomar, preferenser eller epitet. Du är som alla andra, tvivlande och bitvis osäker, det är allt. Lev ditt liv med utgångspunkten att du kommit hit för att stråla, sprida allt gott du har inom dig till din omgivning, så att andra i din närhet vågar göra det samma.

 

trees-1164123__180

 

 

Comments are closed.