Vågar du misslyckas?

09:26 by sthalsan

Du önskar att du aldrig öppnat munnen. Skratten ekar i öronen, skammen rasar i kroppen. Hur kunde du vara så dum, att du trodde du visste svaret. Varför måste du alltid försöka vara duktig? Du vet, att de inte menar något illa, det var inget elakt skrattande, men du hatar att göra fel. Du är så rädd för vad andra ska tycka om dig. Andras åsikter och bedömningar är något som verkligen oroar dig.

När du lugnat ner dig och kan tänka klart, inser du, hur överdriven din egen reaktion var. Det är lätt att gå till ytterligheter, uppförstora och fastna i obehagliga känslor. Du vill egentligen inte låta rädslan styra ditt liv. Det slår dig vilken enorm begränsning det innebär för din egen utveckling, när rädslan för misstag styr ditt agerande. Ju mer du tänker på det, desto mer upprörd blir du.

Du vill leva ett liv i frihet, fyllt med möjligheter, spontana infall och chansningar. Det är när du går över gränsen till det otrygga, som du har roligt, då det mest oväntade kan inträffa. Du tänker se rädslan i vitögat, inte hindras av den. Du ska bli superbra på att göra fel, misslyckas och göra bort dig. För du är övertygad om att det kommer bli mindre skrämmande med tiden, att du kommer hantera rädslan bättre genom mycket övning. Du vill inte hindra dig själv från att misslyckas, du vill hjälpa dig själv att lyckas och vägen dit kantras av lite misstag här och där. Det är allt.

shame-927084__180

Comments are closed.